Pozitív apróságok

"Reggeli ambicióbombák", lefekvés előtti üdítő gondolatok, hétköznapi bölcsességek, amiket jártomban-keltemben hallottam, olvastam, megszerettem és most megőrzöm ebben a blogban. Fontos: ez egy TANULÓ blog. Remélem lesz jobb is:)

Friss topikok

Linkblog

Öt lépés a szakmai fejlődéshez

2010.11.29. 09:21 granola

 

Hát igen! Motiváció 3.0, avagy ösztönzés másképp. Csupa csupa megszívlelendő tanács ha vinni akarjuk valamire, ha nem akarunk lemaradni, ha a szakmai igényesség vezérel bennünk folyamatosan.

A szakmai fejlődés egyik kulcsa ... az elszánt gyakorlásnak nevezett dolog, ami nem más, mint egy életen át tartó ... erőfeszítés, amely arra irányul, hogy javítsunk a teljesítményünkön egy konkrét területen.

A követni való öt lépés:

  1. Ne feledjük, hogy az elszánt gyakorlásnak egyetlen célja van: javítani a teljesítményt. Ha valaki éveken át hetente egyszer eljár teniszezni, nem fog fejlődni, hiszen minden nap ugyanazt csinálja. ... Az elszánt gyakorlás arról szól, hogy változtatni kell a teljesítményünkön, mindíg új célokat kell kitűzni magunk elé, és meg kell erőltetni magunkat, hogy mindíg egy kicsivel többet érjünk el.
  2. Ismételni, ismételni, ismételni! A legjobb kosarasok a csapatedzés végén nem 10 büntetőt dobnak még, hanem 500-at.
  3. Keressük az állandó, kritikus visszajelzést! Ha nem tudjuk, hogyan teljesítünk, azt sem fogjuk tudni, min kell javítani.
  4. Koncentráljunk szigorúan arra a területre, ahol segítségre van szükségünk! Sokan azt gyakorolják, amiben már jól teljesítenek ... de csak azok lesznek egyre jobbak, akik azt gyakorolják, amiben gyengék.
  5. Készülj fel rá, hogy a folyamat szellemileg és fizikailag is kimerítő lesz! Ezért van az, hogy csak kevesen szánják rá magukat, de éppen ezért eredményes.

/Daniel H. Pink javasolja nekünk a "Motiváció 3.0" c. műben./

A könyv végén található három féle összefoglalás is újszerű:

  • Összefoglaló fejezetről fejezetre
  • Összefoglaló koktélpartira (100 szó, legkevesebb 1 perc beszélgetés)
  • Összefoglaló Twitterre (140 karakter)

Íme a lényeg 140 karakterben:

"A jutalmazás-büntetés idejétmúlt dolog. A Motiváció 3.0 szerint a XXI. század munkájához önállóságra, szakmai igényességre és céltudatosságra van szükség."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pozitivaprosagok.blog.hu/api/trackback/id/tr862480509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása